Вашата АТОПИЈА е наша грижа

Нашиот тим е со Вас, со желба да Ви помогнеме полесно да ги надминете непријатностите предизвикани од атопија, преку нејзина дијагноза и терапија па сe до практични совети за секојдневна правилна нега. Дознајте како се третира оваа дерматолошка сосотојба од нашите стручни соработници- дерматолози. Проверете дали на вистинскиот начин ја негувате Вашата сува и атопична кожа. Доколку имате уште прашања, нашиот тим е подготвен да Ви ги даде одговорите.

%

ДЕЦА СЕ ЗАБОЛЕНИ ОД АТОПИСКИ ДЕРМАТИТ ШИРУМ СВЕТОТ

Е ЗГОЛЕМЕН БРОЈОТ НА ЗАБОЛЕНИ ОД АТОПИСКИ ДЕРМАТИТ ВО ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ

%

ОД ДЕЦАТА ЌЕ РАЗВИЈАТ ЕДНА ОД АТОПИСКИТЕ БОЛЕСТИ ДОКОЛКУ И ДВАТА РОДИТЕЛИ СЕ АТОПИЧАРИ

%

ОД ДЕЦАТА ЗАБОЛЕНИ ОД АТОПИСКИ ДЕРМАТИТ ИМААТ НАРУШЕН СОН

ИНСПИРИРАНИ ОД КОЖАТА

Bioderma формулирала производи за нега кои ги препорачуваат дерматолози и педијатри

Атопија

Атопија е наследна склоност која се манифестира со бурна реакција на вообичаени стимуланси (алергени) од надворешната средина. Манифестирањето на атопијата може да биде на кожа (егзем, алергиски дерматит), респираторен систем (астма или алергиски дерматит), очи (алергиски конјуктивит).

Атописки дерматит

Атописки дерматит (АД) кај повеќето атопичари е прва клиничка манифестација на атопија. Тоа е хронично заболување на кожата, еден вид на егзем, кое се каректеризира со сува кожа, иритација и воспаление на кожата.

Акутна фаза со егзем

При влошување на воспалението се користат лекови, по препорака на доктор. За време на употребата на противоспалителни лекарства, не се прекинува со негата на кожата со емолиенси. Секојдневната хидратација на кожата е неопходна за успешна терапија на атопискиот дерматит.

Дали знаете?

Школото за атопија помага за подобро разбирање на болеста, ја зголемува успешноста на терапијата, контролата на болеста и доведува до подобрување на квалитетот на животот на пациенти со атописки дерматит.

Bioderma лабораторија

Сите Bioderma иновации настануваат инспирирани од кожата, нејзините функции и нејзината билогија. На тој начин е создадена последната иновација на Atoderm линијата, Skin Barrier Therapy® патент, комплекс од состојки кои ги враќаат липидите на кожата и интензивно ја обновуваат заштитната бариера на атопичната кожа.